Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Çukurova Kalkınma Ajansı Mevsimlik Gezici Tarımda Çocuk İşçiliği Toplantısı'na katılım sağladı
Haber Galerisi
  • Çukurova Kalkınma Ajansı Mevsimlik Gezici Tarımda Çocuk İşçiliği Toplantısı'na katılım sağladı

  • 02 Ağustos 2013

Hayata Destek Derneği, İstanbul Bilgi Üniversitesi Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Sosyal İnovasyon Merkezi tarafından organize edilen “Mevsimlik Gezici Tarımda Çocuk İşçiliği” 6’ıncı Yuvarlak Masa Toplantısı 09.02.2015 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirildi. Mevsimlik gezici tarımda çocuk işçiliği sorununun görünür kılınması amacıyla konuyla ilgili çalışma yapan tüm paydaşların bir araya gelerek bilgi paylaşımı ve işbirliğinde bulunmalarını hedefleyen yuvarlak masa toplantısına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, kaymakamlıklar, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, sendikalar, meslek odaları ve kalkınma ajansları gibi çeşitli kuruluşlardan gelen ve  konuyla ilgili çalışan 25’in üzerinde uzman katılım gösterdi. 

Toplantı kapsamında öncelikle katılımcı kuruluşların son dönemde yaptıkları çalışmalar anlatıldı. Sonrasında ise bir önceki toplantıda ortaya çıkan öneriler de göz önünde bulundurularak yeni gruplar halinde mevsimlik gezici tarımda çocuk işçiliğinin önlenmesine yönelik temel strateji ve politika önerileri geliştirilmeye çalışıldı. Ortaya çıkan strateji ve politika önerilerinin, mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarının belirlenmesi amacıyla geçtiğimiz aylarda kurulan Meclis Araştırma Komisyonuna sunulmasına ve konuyla ilgili olası yasama faaliyetlerine katkıda bulunulmasına karar verildi.

Çukurova Kalkınma Ajansı’nın da katılımcı olarak iştirak ettiği toplantıda; 2014 - 2023 Çukurova Bölge Planı’nın “Göçle Gelen Nüfusun Sosyal ve Mekânsal Bütünleşmesini Sağlamak” önceliği altında bölgedeki mevsimlik tarım işçilerinin sosyal ve mekânsal bütünleşmesine yönelik geliştirilen tedbir önerileri diğer katılımcılarla paylaşıldı. Buna ek olarak, Ajans’ın bugüne kadar konuyla ilgili yaptığı çalışmalarda ve gerçekleştirdiği saha ziyaretlerinde elde ettiği bulgular masaya yatırılarak, geliştirilen politika önerilerine katkıda bulunulmaya çalışıldı.