Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
 Çukurova Kalkınma Ajansı Mali Destek Programları Bilgilendirme Toplantısı Mersin'de gerçekleştirildi
Haber Galerisi
  • Çukurova Kalkınma Ajansı Mali Destek Programları Bilgilendirme Toplantısı Mersin'de gerçekleştirildi

  • 28 Temmuz 2013

Açılışı 30 Ocak 2015 tarihinde Adana ‘da yapılan Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) 2015 yılı Mali Destek Programları bilgilendirme toplantısı Mersin HiltonSA Otel’ de yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Toplantıya Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut, ÇKA Genel Sekreteri Dr Lutfi Altunsu, il protokolü ve iş dünyasının temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Genel Sekreter Lutfi Altunsu, Ajansın faaliyetleri, bölge planı, araştırma raporları, eğitim ve bilgilendirme toplantıları, destek türleri ve işleyişleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Bu sene 3 programa açtıklarını belirten Altunsu, “Destek programları ile ilgili KOBİ’lere yönelik Rekabet Gücünün Arttırılması ve Yenilikçilik Mali Destek Programı kapsamında KOBİ’lere 15 milyon TL kaynak kullandıracak. Mikro İşletmelerde Kurumsallaşma ve Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında  verilecek destek ise 5 milyon TL Üçüncü program olan Üretim ve Çevre Altyapısının İyileştirilmesi Mali Destek Programında ise kar amacı gütmeyen kurumlara 5 milyon TL kaynak kullandırılacak.” Dedi.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak konuşmasında, “Çukurova Kalkınma Ajansı’nın üstlendiği rol, kapsayıcı bir yaklaşımla büyümeye bir ivme kazandıracak ve çarpan etkisi sağlayacak projeleri desteklemektir. 25 milyon TL’lik destek ile Kobilerimizin yenilik kapasitelerini yükselterek, rekabet gücünü arttırmaya ve bölgede üretim, çevre ve turizm altyapısının geliştirilmesine yönelik projelere destek verilecektir. Hangi alanların destekleneceğinin spesifik olarak iyi belirlenmesi gerekmektedir. Bu görevi iyi yapmak sadece bölgemizi hedeflerine ulaştırmayacak, ülkemizin 2023 yılı hedeflerine ulaşmasında da itici güç olacaktır.” Dedi.

ÇKA kuruluşundan bu yana 19 program ile bölgeye 191 milyon lira kaynak aktardığını vurgulayan Çakacak, hem ajansın hem de firmaların belirli bir olgunluğa ve tecrübeye sahip olduğunu dile getirerek, projelerin daha rafine ve daha iyi hazırlanmış olması gerektiğini söyledi.

Toplantı ÇKA Proje Uygulama Birim Başkanı Türker Dölekoğlu’nun Mali Destek Programları bilgilendirme sunumu ile sona erdi.

30 Ocak  tarihinde ilan edilen Mali Destek Programlarının son başvuru tarihi 30 Nisan 2015 saat 17:00 dır. 9- 26 Şubat tarihleri arasında Adana ve Mersin ilçelerinde destek programları bilgilendirme toplantıları gerçekleştirilecektir. Detaylı bilgiye Ajans internet sitesinden ulaşabilirsiniz.