Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Çukurova Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Toplantısı Yapıldı. 14.03.2012
Haber Galerisi
  • Çukurova Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Toplantısı Yapıldı. 14.03.2012

  • 28 Şubat 2013

Çukurova Kalkınma Ajansı’nın 12’nci Kalkınma Kurulu Toplantısı 14 Mart 2012 tarihinde Çağ Üniversitesi konferans salonunda yoğun katılımla gerçekleştirildi. Çukurova bölgesine ilişkin birçok konunun masaya yatırıldığı toplantıda konuşan Kalkınma Kurulu Başkanı Faik Burakgazi son zamanlarda üzerinde önemle durulan Kruvaziyer Turizmini doğru kullandıkları takdirde, bölgeye çok büyük katkılar sağlayacağına işaret etti. Bu konuda bir sunum yapan Burakgazi; “Kruvaziyer turizmi yeni bir destinasyon modeli. Büyük gemilerin liman liman dolaştığı ve üst gelir grubunun yolculuk yaptığı bir turizm şekli. Geçtiğimiz yıl Türkiye'deki 11 limanı  1.366 gemi ziyaret etmiştir. 25 milyar dolarlık bu pastadan Çukurova bölgesinin en iyi şekilde yararlanmasını istiyoruz. Bunun için bölgemizde kruvaziyer turizminin alt yapısını en iyi şekilde oluşturmalıyız" dedi.
Ajans’ın, Çukurova Bölgesinin kalkınmasına yönelik faaliyetlerinin ülke ekonomisinin de kalkınmasına ve gelişmesine önemli katkı sağladığını belirten Burakgazi, "ÇKA, ülkemizde başlatılan yeni kalkınma hamlesi üslerinden biri. Temel amaçlarımız, ekonomik ve sosyal potansiyelin ortaya konularak bölge cazibesinin artırılması, bölgenin gerek ulusal gerekse uluslararası alanda tanıtımının yapılması ve bunun yanında bölgede üretim ile istihdamı artırabilecek özellikteki faaliyetleri desteklemek, göçün etkin olarak yönetilmesinin desteklenmesi ve insan kaynakları kapasitesinin geliştirilmesi" diye konuştu.
Genel Sekreter Zekeriya Şarbak; ÇKA'nın daha etkin faaliyet yapması gerektiğine işaret ederek, Ajansın daha dinamik ve güçlü bir yapıya kavuşturulması için aldıkları bir dizi kararları hayata geçirmeye başladıklarını ve önümüzdeki dönemde daha etkin, verimli ve profesyonelce çalışacaklarını ifade etti. Kalkınma Kurulunun önemine vurgu yapan Şarbak, kurul üyelerine çalışmalara yaptıkları katkılardan ve katılımlarından dolayı teşekkür etti.