Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Çukurova Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı Mersin'de gerçekleştirildi
Haber Galerisi
  • Çukurova Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı Mersin'de gerçekleştirildi

  • 19 Temmuz 2013

Açılışı 6 Ocak 2015 tarihinde Adana’da açılışı yapılan 2015 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programının bilgilendirme toplantısı 14 Ocak 2015 Çarşamba günü saat 10.00’da Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Mersin Valisi Sayın Özdemir Çakacak’ın katılımları ile gerçekleştirilen toplantıda, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tayyar Şen, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar, İlçe Belediye Başkanları, İl Müdürleri, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri hazır bulundu.

2014 yılında Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında 13 faaliyet desteklendi.

Toplantıda yaptığı konuşmada Lutfi Altunsu, ÇKA’nın verdiği destek türlerine değinirken bu yılda projelere destek vereceklerini ifade etti. Doğrudan Faaliyet Destek Programı hakkında bilgi veren Altunsu, “Ajansın Doğrudan Faaliyet Desteği Programı bizi doğrudan faaliyetlere götürebilecek araştırmalar, fizibilite raporları için tahsis ettiğimiz bir program. 2014 yılında 1 milyon TL bütçeli Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında 27 faaliyet başvurusundan 13 faaliyete destek vererek bütçenin tamamına yakınını harcadık. 2015 yılı için 1 milyon TL bütçesi bulunan programda asgari destek tutarı  25 bin TL ve azami destek tutarı 90 bin TL olacaktır. ” şeklinde konuştu.

Mersin Valisi Sayın Özdemir Çakacak,  yaptığı konuşmada projeler ne kadar çok olur ve çabuk hazırlanırsa 1 milyon TL’lik kaynağın o kadar kısa sürede kullanılacağını, böyle bir kaynağın hem kısa sürede bitirilebileceğini hem de gelecek projelerle ilave kaynak talep edilebileceğini ifade etti. Doğrudan Faaliyet Desteklerinde eş finansman şartı aranmadığını ve yüzde yüz hibe desteği verildiğini hatırlatan Çakacak, programın amacının bölgeler arası ve bölge içerisindeki gelişmişlik farklarının azaltılması olduğunu ifade ederek  bölgemizin sosyal, kültürel ve ekonomik yönden gelişmesine destek olmayı hedeflediklerini kaydetti.

Toplantı ÇKA Proje Uygulama Birim Başkanı Türker Dölekoğlu’nun yapmış olduğu bilgilendirme sunumunun ardından soruların cevaplandırılması ile son buldu.