Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Çukurova Kalkınma Ajansı, destek ve hibelerini anlattı.
Haber Galerisi
  • Çukurova Kalkınma Ajansı, destek ve hibelerini anlattı.

  • 18 Nisan 2013

Çukurova Kalkınma Ajansı Genel  Sekreteri  Zekeriya Şarbak ,  Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Adana Şubesi’nin organize ettiği etkinliğe katıldı.
ASKON Adana Şubesi  Başkanı Recep Çalışkan ve ASKON üyelerinin katıldığı etkinlikte konuşan  Zekeriya Şarbak, ‘ ÇKA’nın Destek  ve Hibeleri’ adlı sunum gerçekleştirerek yapılan çalışmaları anlattı.
Kalkınma ajanslarının kamu, özel sektör ve STK’lar arasında işbirliği gerçekleştirmek amacıyla kurulduğunu söyleyen Şarbak, “ ÇKA’nın amaçlarından biri de bölgenin yatırım imkânlarını iç ve dış yatırımcılara tanıtmak amacıyla yapılacak yatırımlar ile ulusal kalkınma planı ve programlarında öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasını gerçekleştirmek. Ayrıca rekabet gücünü sürekli kılmaktır.” dedi. 
Çukurova bölgesinin dünyanın önemli tarımsal üretim merkezlerinden biri olduğunu söyleyen Şarbak, “Bölgenin gıda ve içecek imalatı sektöründe ise firma sayısı açısından öne çıkmasına ve hammadde açısından rekabet gücünün yüksek olmasına karşın ulusal ve uluslararası pazarda katma değeri açısından geri kalmaktadır.” şeklinde konuştu.
Toplantı bitiminde ASKON Şube Başkanı Recep Çalışkan, ÇKA’nın yaptığı çalışmalardan dolayı Şarbak’a teşekkür ederek, günün anısına plaket takdim etti.