Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Çukurova Kalkınma Ajansı Adana Büyükşehir Belediyesi ile Sözleşme İmzaladı
Haber Galerisi
  • Çukurova Kalkınma Ajansı Adana Büyükşehir Belediyesi ile Sözleşme İmzaladı

  • 02 Eylül 2013

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından 2015 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında desteklenecek olan “Süs Bitkileri Yetiştiriciliği ve Pazarlaması için Fizibilite Çalışması” başlıklı faaliyet ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu ile Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü arasında imzalanarak, hayata geçirildi.

Faaliyet kapsamında, Adana Büyükşehir Belediyesi sınırlarındaki 4 bölgenin Seyhan-Yüreğir havzası, Karaisalı havzası, Karataş havzası, Sarıçam havzası, Ceyhan-Yumurtalık havzası ve Adana'nın kuzeyindeki dezavantajlı bölgeler ekonomisini canlandırmak, işsizliği azaltmak, yoksulluğu önlemek için, bölgemizde kritik öneme sahip tarım sektörünün geliştirilmesi, bu sektörde ürün çeşitliliğinin arttırılması amaçlanmıştır

Hazırlanan proje ile Adana Büyükşehir Belediyesi sınırlarındaki süs bitkisi yetiştiriciliği ile ilgili olarak; konunun tüm ilgili taraflarının katılacağı somut çalışmalar gerçekleştirilecektir. Adana ili için süs bitkisi yetiştiriciliği, planlama, koordinasyon konularında hem bugüne hem de önümüzdeki yıllara ışık tutacak bir çalışma yapılmış olacaktır. Böylece Adana ili içinde dezavantajlı bölgelerdeki arazi sahiplerini bilinçlendirilerek üretim yapmasını sağlamak, bölgenin sektörle ilgili altyapısını güçlendirerek bölge ekonomisine katkı sağlanması gerçekleşecektir. Ayrıca Çukurova Bölgesinin TR62 en önemli illerinden biri olan Adana'nın süs bitkileri yetiştirilmesiyle ilgili çiçekçilik sektöründe olan dezavantajlı bölgelerdeki çiftçilerin sorunlarının çözülmesine katkı sağlayacak ve gelecek yıllarda bu alanda bölgenin alternatif tarım ürünlerinin yetiştirilmesi ve ihracatında merkez haline gelmesi sağlanacaktır.(29 Haziran 2015)