Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Çukurova Kalkınma Ajansı 2014-2023 Bölge Planı hazırlık çalışmalarını sürdürüyor
Haber Galerisi
  • Çukurova Kalkınma Ajansı 2014-2023 Bölge Planı hazırlık çalışmalarını sürdürüyor

  • 03 Mayıs 2013

Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından 2014-2023 Çukurova Bölge Planı hazırlık çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen ilçe toplantıları ve sektörel çalıştayların ardından tematik çalıştaylar da geçtiğimiz günlerde sona erdi.
Kamu ve özel kesimden yerel paydaşların görüş ve önerilerinin katılımcı bir anlayışla Bölge Planı çalışmalarında yer almasının hedeflendiği çalıştaylar, “Rekabet Gücü ve Yenilikçilik” konusunda Adana ve Mersin’de gerçekleştirilen iki toplantı ile sona erdi.  
Rekabet Gücü ve Yenilikçilik dışında Kırsal Kalkınma, Sosyal Uyum, Eğitim, Göç, Çevre ve Sürdürülebilirlik, Kentsel Yaşam Kalitesi, Altyapı ve Erişilebilirlik başlıklarının yer aldığı toplam 13 tematik çalıştaya Adana ve Mersin illerinden yaklaşık 230 yerel paydaş katılım sağladı.
Ajans bu çalıştaylarda elde ettiği bulguları sürdürdüğü analiz çalışmaları ile harmanlayarak Çukurova bölgesinin önümüzdeki 10 yılına ilişkin bölgesel hedef ve stratejileri belirleyerek kurum ve kuruluşların nihai görüşlerine önümüzdeki günlerde sunacak.