Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Çukurova ITB Berlin Turizm Fuarı'nda
Haber Galerisi
  • Çukurova ITB Berlin Turizm Fuarı'nda

  • 28 Ekim 2013

Çukurova bölgesinin turizm potansiyeli ile tarihi ve kültürel değerleri dünyanın önde gelen turizm fuarlarından biri olan ITB Berlin Turizm ve Seyahat Borsası’nda tanıtıldı.

Almanya’nın başkenti Berlin’de 9-13 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen 180 civarında ülkenin katılımı ile 10 binin üzerinde standın kurulduğu ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı’nda Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) 35 m2 lik bağımsız stand ile bölgemizi temsil etti. Fuar sürecinde Çukurova bölgesinin turizm potansiyeli ile tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtımı yapıldı; ziyaretçilere bölge tanıtımı için İngilizce ve Almanca broşürler, özel tasarım magnetler dağıtıldı.  ÇKA standında ayrıca Adana ve Mersin ilinden otel, acenta ve turizm profesyonelleri de yer alarak bölge tanıtımına katkı sağladılar. Fuara katılan ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu turizme ajans olarak desteklerinin devam edeceğini belirtti.

Fuar süresince yoğun ilginin gösterildiği ÇKA standını Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve Türkiye’nin Almanya Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu ziyaret ederek bölgenin turizm projeleri hakkında bilgi aldılar. Karslıoglu ziyareti sırasında Adana Varda köprüsünü görmeye geleceğini belirtti.