Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Çukurova Girişim Mentorluğu Eğitim Programı Tamamlandı
Haber Galerisi
  • Çukurova Girişim Mentorluğu Eğitim Programı Tamamlandı

  • 19 Ocak 2014

Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından, Adana ve Mersin’de girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesine yönelik 21 – 24  Mart ve 11 – 13 Nisan tarihleri arasında düzenlenen “Çukurova Girişim Mentorluğu Eğitim Programı” tamamlandı.

52 saatlik eğitim programı kapsamında aralarında girişimcilerin, akademisyenlerin, teknokent, teknoloji transfer ofisi uzmanları ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yer aldığı 32 katılımcı uygulamalı girişim mentorluğu eğitimi aldı.

Geçtiğimiz yıl TÜBİTAK tarafından girişim mentoru yetiştirmek üzere yetkilendirilmiş Mentors Network Turkey tarafından verilen eğitimlerde Doğan Taşkent, Deniz Noyan, Mehmet Onarcan, Serhat Akıllı ve Ece İdil Kasap katılımcılarla bilgilerini paylaştılar. 

Girişimciler için Çukurova Bölgesi’nin ihtiyaçlarına özel olarak kurgulanan ve tasarlanan eğitim süresince katılımcılar iş fikrinin oluşum aşamasından iş modellemesi ve yatırım süreçleri ile temel mentörlük becerilerini içeren alanlarda teorik bilgilerin yanında vaka çalışmaları aracılığı ile uygulama imkânı yakaladılar. 

Girişim Mentorluğu Eğitimi ile katılımcılarının Startup Weekend Adana ve Ajans tarafından bölgede girişimcilik ortamının iyileştirilmesine yönelik düzenlenecek etkinlik ve programlarda girişimcilere mentor olarak destek sağlamaları hedeflenmektedir.