Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Çukurova Bölgesi'nde Girişimcilik Ekosistemi Buluşması İçin İlk Adımlar Atıldı
Haber Galerisi
  • Çukurova Bölgesi'nde Girişimcilik Ekosistemi Buluşması İçin İlk Adımlar Atıldı

  • 02 Ekim 2013

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) ve Uluslararası Girişimcilik Merkezi işbirliği ile Çukurova Bölgesi’nde Girişimcilik Ekosistemi Buluşması için 1 Aralık’ta Mersin Teknopark’ta toplantı düzenlendi.

Girişimcilik ekosistemi paydaşları arasında ağ oluşturulması ve bölgesel girişimcilik stratejisinin geliştirilmesine yönelik yol haritasının tartışıldığı toplantıya Adana ve Mersin illerinde girişimcilik alanında faaliyet gösteren kurumların temsilcileri katılım sağladı.

ÇKA Planlama Birimi Uzmanı Ahmet Batat, Çukurova girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi stratejisi yol haritası hakkında bilgi vererek, bölgede ekosistem stratejisi oluşma amacını 2014-2023 Çukurova Bölge Planına atıfta bulunarak açıkladı. Batat, “2014 -2023 Çukurova Bölge Planı, “stratejik konumunu ve zengin kaynaklarını değere dönüştüren, Doğu Akdeniz’in lider bölgesi olma” vizyonu doğrultusunda bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına ilişkin stratejik hedef ve önceliklerini içermektedir. Çukurova Bölgesi’nde “girişimcilik ortamının iyileştirilmesi ve yenilikçi girişimciliğin geliştirilmesi” planda yer alan öncelikli tedbirlerden biridir. Bu doğrultuda girişimcilik ortamını iyileştirmek için girişimcilik ekosistemi paydaşları arasında ağ kurmak ve bölgesel girişimcilik strateji oluşturmak gereklidir. Bu amaçla bölgesel girişimcilik ekosistemi toplantılarını başlattık. “dedi. Ayrıca Batat, katılımcılara bölgede girişimcilik ekosistemi ile ilgili izlenecek yol haritası hakkında bilgi verdi.

Uluslararası Girişimcilik Merkezi Genel Koordinatörü Başak Saral ise, Uluslararası Girişimcilik Merkezi hakkında bilgi verirken ve ulusal ekosistem hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.