Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Çukurova Bölgesi Expo Turkey by Qatar 2018 Fuarı'nda Tanıtıldı
Haber Galerisi
  • Çukurova Bölgesi Expo Turkey by Qatar 2018 Fuarı'nda Tanıtıldı

  • 27 Şubat 2014

Türkiye- Katar arasında yeni ticaret köprüleri açan “Expo Turkey by Qatar 2018” iş fuarı bu yıl ikinci kez  kapılarını ziyaretçilerine açtı. 

17-19 Ocak tarihlerinde Başkent Doha’da gerçekleştirilen fuarın açılışı, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Şeyh Ahmed bin Casim bin Muhammed Al Sani, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan’ın katıldığı törenle yapıldı.

Sektörlerinin öncüsü şirketlerle birlikte yaklaşık 112 Türk firmasının katılımıyla gerçekleştirilen fuarda,  Çukurova Kalkınma Ajansı stant açarak bölgenin tanıtımına destek sağladı. Çukurova standında, gıda, makine, sağlık, bilişim ve yapı malzemeleri sektörlerinde faaliyet gösteren 25 firma yer alarak, sektörlerini tanıtma ve ihracat potansiyeli arttırma imkânı yakaladı. Fuar boyunca, bölgemizde faaliyet gösteren firmalar iş bağlantıları kurmak ve mevcut bağlantılarını güçlendirmek amacıyla yoğun çaba sarf ettiler.

Son yıllarda atılan ortak ticari ve ekonomik adımlarla bölgenin yükselen iki ülkesi olarak dikkat çeken Türkiye ile Katar, iş dünyasının öncü şirketlerini bir araya getiren Expo Turkey by Qatar fuarında, bu yıl 7 ana sektörden lider firmalar katıldı. (19 Ocak 2018)