Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Çukurova Bölge Planı Adana İl Çalıştayı Düzenlendi
Haber Galerisi
  • Çukurova Bölge Planı Adana İl Çalıştayı Düzenlendi

  • 23 Ağustos 2022

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından, Çukurova Bölgesi’nin gelecek 5 yılına yön verecek TR62 Bölgesi “Çukurova Bölge Planı” hazırlık çalışmaları kapsamında Adana’da il çalıştayı düzenlendi.


Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, ÇKA tarafından yürütülen, 2024-2028 Yılı Çukurova Bölge Planı hazırlık çalışmaları çerçevesinde Adana’da il çalıştayı düzenlendi.


Genel Sekreter Ahmet Rifat Duran, bölge paydaşlarının görüş ve önerilerinin alınması amacıyla düzenlenen Adana il çalıştayının, bölge planı çalışmalarına yön vereceğini ve bölgenin gelecek vizyonunun oluşturulmasına katkı sunacağını söyledi.


Çalıştay da katılımcı yaklaşımla yürütülen çalışmalar çerçevesinde oluşturulan, rekabet ve üretim, iklim değişikliğine uyum ve çevre, sürdürülebilir kırsal kalkınma, sosyal uyum olmak üzere 4 tematik konu üzerinde duruldu.


ÇKA Genel Sekreteri Ahmet Rifat Duran burada yaptığı konuşmada, 2024-2028 yılı Çukurova Bölge Planı çalışmalarını, Haziran ayında yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi doğrultusunda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda yürüttüklerini belirtti. Rifat Duran, Bakanlığın ulusal çapta organize ettiği YER-SİS ve SEGE çalışmalarına, bölgedeki üniversitelerle yürütülen işbirliği çalışmalarına ve kapsamlı mevcut durum çalışmalarına da devam ettiklerini vurguladı.
Kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarından tüm paydaşlarla iş birliği içerisinde hazırlanması öngörülen bölge planını hazırlıkları kapsamında, Ajansın bugüne kadar 20 ilçe ziyareti gerçekleştirerek, taslak bir mevcut durum analizi hazırlandığına değinen Duran, çalıştay sonrasında da katılımcılığı en üst seviyede tutarak, kurum ziyaretleri ve odak grup toplantıları ile çalışmaların devam edeceğini söyledi.


ÇKA Planlama ve Programlama Birim Başkanı Ertan Zibel, 2024-2028 yılı Çukurova Bölge Planı mevcut durum analizi ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. 


Daha sonra kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla tematik masa çalışmalarına geçildi. Toplam 4 tematik masada, katılımcılar belirlenen konularda, ilin sorunlarına ilişkin konuları masaya yatırarak, sorun ve çözüm önerilerini görüştüler.

2024-2028 Yılı Çukurova Bölge Planı hazırlık çalışmaları Mersin’de gerçekleştirilecek il çalıştayının ardından, sektörel ve tematik odak grup toplantıları ve kurum görüşmeleri ile devam edecek.