Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Çukurova Bisiklet Rotaları Kitabı Hazır
Haber Galerisi
  • Çukurova Bisiklet Rotaları Kitabı Hazır

  • 16 Şubat 2024

Çukurova Bölgesinin, deniz kıyısından 3500 metre rakımı, Toroslara uzanan çok çeşitli coğrafi oluşumlar içermesi, beraberinde tüm turizm türleri için büyük bir zenginlik getirmektedir. Bisiklet turizmi de bölgenin büyük potansiyele sahip olduğu alanlardandır. 


Bu kapsamda Çukurova Kalkınma Ajansı, bölgenin doğal, kültürel, inançsal ve gastronomi değerlerini bisiklet turizmi bağlamında tanıtmak amacıyla “Çukurova Bisiklet Rotaları” kitabı hazırladı.


Kitapta, 10 Adana ve 10 Mersin’den olmak üzere toplam 20 rota bulunmaktadır. Rotalar oluşturulurken bu coğrafyadaki bisiklet dernekleri ve sporcularının yanı sıra yereldeki belediyelerden de destek alınarak en doğru ve güncel bilgiler elde edilmiştir. Tüm rotalar gönüllü bisikletçiler eşliğinde gezilerek en güzel noktaları, atmosferi hissettirecek yerler bisikletçilerle birlikte fotoğraflanmış, çalışmanın görsel açıdan doyurucu olmasına dikkat edilmiştir. 
Tüm rotalar hakkında giriş kısmında detaylı bilgilere yer verilmiştir. Rotaların uzunlukları, tırmanış bilgileri, görülecek yerler gibi temel bilgilerin yanı sıra turistlere mükemmel bir deneyim yaşatmak için, kamp, konaklama, yeme içme ve yöreden alınabilecek hediyelik eşyalar hakkında da bilgiler verilmiştir. 
Rotaların ilk sayfasında kare kod ile rotaların detayına, fotoğraflara ve popüler bir bisiklet uygulaması olan komot üzerinden navigasyon linkine ulaşım imkânı sağlanmıştır.  


Rotaların kapsayıcı olmasına dikkat edilmiş örneğin Anamur veya Feke gibi illerinin merkezlerine uzak olan ancak potansiyeli olduğunu düşünülen ilçeler de rotalara dahil edilmiştir. Günümüzde nadir olarak kullanılsa da karayolu tünellerinin tamamlanmasıyla bisikletçiler için çok daha güvenli hale gelecek olan Bozyazı-Aydıncık eski karayolu gibi gelecekte çok büyük potansiyel barındırılacak kısımlar kitaba dahil edilmiştir. Çalışmada tüm bisiklet türleri düşünülmüş, bazı bisiklet türü için uygun olmayan rotalarda alternatif rotaların linkleri paylaşılmıştır. İnternet sayfasında yeni rotalar eklenmeye devam edilecek; mevcut rotalara yeni fotoğraflar ve güncellemeler eklenecektir.


Bisiklet Rotalarına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz;

Adana Bisiklet Rotaları

Mersin Bisiklet Rotaları