Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
ÇKA ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Arasında İki Protokol İmzalandı
Haber Galerisi
  • ÇKA ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Arasında İki Protokol İmzalandı

  • 07 Ocak 2021

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin “Gastronomi ve Yöresel Ürün Konağı Projesi” ve “Akıllı Şehirler Eğitimi Projesi” protokolü Belediye Başkanı Vahap Seçer ve ÇKA Genel Sekreteri Savaş Ülger arasında imzalandı.


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Gastronomi ve Yöresel Ürün Konağı Projesi’nin 2 yıllık bir çalışma olacağını belirterek,  “İlk yıl bölgedeki gastronomi konusundaki birikimleri araştıracağız, envanter çalışması yapacağız. Tarihi Gülnar Konağı’nda  bazı onarımlarımız, tadilatlarımız, düzenlemelerimiz olacak. İkinci yıldan sonra da artık uygulamayı başlatacağız. Hem atölyelerimiz olacak hem orada yöresel bazı özellikleri tanıtacağız. Diğer taraftan da ziyaretçilerimizin artık Gastronomi Konağımızı ziyaretini de sağlayacağız. Mersin’e güzel bir mekan kazandıracağımızı düşünüyorum” diye konuştu.


ÇKA Genel Sekreteri Savaş Ülger konuşmasında, Ajansın yaptığı çalışmada Mersin’den Mardin’e kadar giden gastronomi koridoru olduğuna değinerek, bu gastronomi koridorunun başlangıcının Mersin olduğunu bu nedenle ilin yöresel ürünlerinin ortaya çıkarılıp, tanıtılması  yaşatılmasının önemli olduğunu ifade etti.


Gastronomi ve Yöresel Ürün Konağı Projesi
2020 yılı Turizmde Destinasyon Yönetimi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında desteklenen proje ile Mersin turizminin gelişmesine katkı sağlamak, bölge kültürümüzü mevcutta yapılan durgun sergileme yerine; atölyeler, videolar, uygulamalar gibi dinamik yöntemleri kullanarak sergilemek, bölgemizde gastronomi ve yöresel turizm ile sürdürülebilir turizm anlayışını benimsetmek amaçlanmaktadır. Tarihi Gülnar Konağı restore edilerek kurulacak Gastronomi ve Yöresel Ürün Konağı ile Mersin ili gastronomisi ve yöresel ürünlerin tanıtımı eski yöntemler yerine; insanların aklında daha kalıcı olacak şekilde atölyeler, yöresel yemek tarifleri videosu, sinevizyon, butik şeklinde müzeler ve minyatür figürler tercih edilerek dinamik sergileme yöntemi kullanılarak yapılması planlanmaktadır.
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ve Mersin Üniversitesi’nin ortak olduğu projenin toplam bütçesi 1.500.000,00 TL olup, 1.125.000,00 TL si ÇKA tarafından finanse edilecektir.


Akıllı Şehirler Eğitimi Projesi
2020 yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen proje kapsamında, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin akıllı şehir uygulamaları konusunda faaliyetlerini güçlendirebilmesini; yeni kaynaklar yaratabilmesini, verimli ve etkin hizmet sunabilmesini sağlamak amacıyla, Kentleşme ve Akıllı Şehirler, Akıllı Şehirlere ve Dünyadan Örneklere Bakış, Teknolojik Gelişimler, Açık Veri, Dünyadan Örnekler, Türkiye den Örnekler, Yenilikçi Yaklaşımlar, Akıllı Yönetişim, Akıllı Mobilite, Sürdürülebilirlik ve Akıllı Çevre, Akıllı Ekonomi - Akıllı Turizm, Akıllı Yaşam- Akıllı Toplum konularında eğitim verilmesi planlanmaktadır.