Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
ÇKA, tematik çalıştaylarını sürdürüyor.
Haber Galerisi
  • ÇKA, tematik çalıştaylarını sürdürüyor.

  • 02 Mayıs 2013

“Göç”, “Kırsal Kalkınma”, “Sosyal Uyum(Özel İlgi Grupları)” ve “Eğitim” çalıştayları tamamlandı.

Çukurova Kalkınma Ajansı; 2014-2023 yıllarını kapsayacak olan ve bölgenin önümüzdeki 10 yılına dair stratejik gelişme eksenlerinin ortaya konacağı Bölge Planı’nı katılımcı planlama yaklaşımı ile hazırlıyor.
Bu kapsamda geçtiğimiz hafta  Adana ve Mersin illerinde, 8 Nisan tarihinde  “Göç”,  9-10 Nisan tarihlerinde “Kırsal Kalkınma” ve “Sosyal Uyum(özel ilgi grupları)”, 11 Nisan tarihinde  “Eğitim” konu başlıklarıyla 7 çalıştay gerçekleştirildi. Kamu, STK ve özel sektör temsilcilerinin katılım sağladığı toplantılarda, sektörlerdeki yerel aktörlerin görüş ve strateji önerileri masaya yatırıldı. Çalıştaylarda, katılımcı stratejik planlama yöntemleri kullanılarak 2014 – 2023 Çukurova Bölge Planı’na girdi sağlayacak temel sektörel hedef ve stratejiler belirlenmeye çalışıldı. 
Ajans tarafından Çukurova Bölge Planı hazırlıkları kapsamında düzenlenen çalıştay programına, “Çevre ve Sürdürülebilirlik”, “Kentsel Yaşam Kalitesi”, “Altyapı ve Erişebilirlik”, “Rekabet Gücü ve Yenilikçilik” alanlarının ele alınacağı tematik çalıştaylar ile devam edilecek.