Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
ÇKA Tarafından Mersin’de Desteklenen 3 Projenin Protokolü İmzalandı
Haber Galerisi
  • ÇKA Tarafından Mersin’de Desteklenen 3 Projenin Protokolü İmzalandı

  • 29 Haziran 2021

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından yürütülen 2021 yılı Mali Destek Programları kapsamında desteklenen Mersin Valiliğinin ‘Uzuncaburç Arkeoköyü ve Rotaları’ ve ‘Doğu Dağlık Kilikya Bölgesinde Alternatif Turizm Konseptlerinin Geliştirilmesi Projesi’ ile Silifke Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) ‘Silifke OSB'de Daha Temiz Sanayi İçin Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisi Kurulması’ projelerinin imza töreni düzenlendi.

Mersin Valisi Ali İhsan Su başkanlığında gerçekleştirilen imza törenine, Vali Yardımcıları Süleyman Deniz, Abdülhamit Erguvan, Silifke Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Silifke Belediye Başkan V. Sadık Altunok, ÇKA Genel Sekreteri Savaş Ülger, Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürü Emre Duru ve  Silifke OSB Müdürü Faki Gürsoy  katılım sağladı.

Vali Ali İhsan Su konuşmasında, Mersin’de 3 projenin imzalarının atılacağını söyledi. ÇKA’nın, hem özel sektör hem de kamuda yatırımcıların ve girişimcilerin projelerine destekler sunduğunu belirten Su, “Bu çerçevede bugün biz, Valiliğimizin 2 projesi ve Silifke Organize Sanayi Bölgemizin 1 projesiyle ilgili Küçük Ölçekli Altyapı Programı çerçevesinde 3 projeyi imzalayacağız. İnşallah bu projelerle ilimizde çok ciddi, güzel hizmetlere imza atmış olacağız” diye konuştu.

Silifke OSB'de Daha Temiz Sanayi İçin Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisi Kurulması Projesi

Bu projelerden ilki, Silifke OSB nin önemli bir projesidir. Silifke OSB ile ilgili önemli bir projeyi gerçekleştirmiş olacağız. Su kirliliğinin kontrolü yönetmeliğine göre çıkan atıkların en uygun şekilde çevreye zarar vermeden arıtılması yönünde bir proje bu. Yaklaşık 3 milyon 500 bin liralık proje bütçesi var bunun 2 milyon 146 bin lirasını ÇKA olarak hibe veriyoruz. Daha temiz bir sanayi için endüstriyel atık su arıtma tesisinin kurulmasını Silifke ilçemizde gerçekleştirmiş olacağız.  

Doğu Dağlık Kilikya Bölgesinde Alternatif Turizm Konseptlerinin Geliştirilmesi Projesi

Küçük ölçekli alt yapı programlarından turizmle ilgili 2 tane alt yapı programı var. Birisi özellikle Kilikya Bölgesi olarak değerlendirdiğimiz bölgede alternatif turizm konseptlerinin geliştirmesi projesi. Bu projede Silifke’deki turizm potansiyelinin değerlendirilmesine yönelik ciddi bir faaliyet yürüteceğiz. Bu projede Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığımız Hem YİKOB bünyesinde Silifke Belediyesi ile Silifke Müze Müdürlüğümüz ile ortak bir proje çalışması olarak gerçekleştireceğiz. Bu proje kapsamında yaklaşık 25 bin 678 metrekare alan üzerinde dinlenme, eğlenme, piknik amaçlı kullanım alanları, spor alanları, aktivite alanları, duş ve soyunma kabinleri vb. konaklama tesislerinin kurulması ve bunların tanıtılması yönünde bir projedir. Toplam bütçesi de 2 milyon 592 bin liradır. 1 milyon 799 bin lirasını ÇKA olarak hibe edeceğiz. İnanıyorum ki bu projemizde Silifke ve civarındaki bölgemizde turizm potansiyelindeki değerlendirmede ciddi bir imkân sağlamış olacaktır.


Uzuncaburç Arkeoköyü ve Rotaları Projesi

Bir diğer proje turizme yönelik olarak Valiliğimiz olarak yaptığımız “Uzuncaburç Arkeoköyü ve Rotaları” projemizdir. Projemizin bütçesi 3 milyon 153 bin liradır. Bunun 1 milyon 999 bin lirasını ÇKA’dan temin edeceğiz. Uzuncaburç Ören Yeri gerçekten çok önemli. Orada bulunan tarihi alanlara ilişkin tanıtımlarından markalaşmaya, görsel tanıtımlarına yönelik altyapılarını iyileştirmeye yönelik bir dizi çalışmaları bu proje dahilinde yürüteceğiz. Bu üç projenin ilimize hayırlı olmasını diliyorum projede emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Vali Su’nun konuşmasının ardından proje sahipleri ve ÇKA Genel Sekreteri Savaş Ülger arasında sözleşmeler imzalandı.