Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
ÇKA, Kalkınma Kurulu 2014 yılının ikinci toplantısını gerçekleştirdi
Haber Galerisi
  • ÇKA, Kalkınma Kurulu 2014 yılının ikinci toplantısını gerçekleştirdi

  • 09 Temmuz 2013

Çukurova Kalkınma Ajansı(ÇKA) Kalkınma Kurulu toplantısı, Kalkınma Kurulu ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan başkanlığında, 29 Aralık Pazartesi saat 14.00’da Adana Hilton Oteli Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya ÇKA yönetim kurulu üyeleri Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç divan ve kurul üyeleri katılım sağladı.

Toplantı ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu’nun açılış konuşması ile başladı. Ajanstaki görevine büyüdüğü bölgede hizmet etme şansı bulmuş olmanın memnuniyetini dile getiren Genel Sekreter Dr. Lutfi Altunsu, konuşmasına Ajansın faaliyetleri hakkında bilgi vererek devam etti.
ÇKA’nın Türkiye’de kurulan ilk iki kalkınma ajansından birisi olduğuna değinen Altunsu, Ajansın 2008 yılından itibaren 190 milyon TL’den fazla destek sağlayarak, 600’ün üzerinde projeye katkıda bulunduğunu ve mali destek programları aracılığıyla bölgenin kalkınmasına yönelik harekete geçirilen mali kaynakların toplamının ise 332 milyon TL’ye ulaştığını söyledi. Ajans tarafından hazırlanan 2014-2023 Çukurova Bölge Planına vurgu yapan Altunsu, 2023 hedefleri ile ilgili “2023 döneminde uluslararası çekim merkezi ve üretim üssü olan, bölge için gelişmişlik farkları azalmış, sosyal uyum sorunlarını çözmüş, beşeri sermayesini geliştirmiş, yeşil büyümeyle çevresel sürdürülebilirliği sağlamış, kentsel yaşam kalitesi yüksek metropollere sahip bir Çukurova’ya ulaştırılması amaçlanmaktadır” dedi.
Kalkınma kurulunun oluşturulması ve kurullar ile mutat toplantılar düzenlenmesinin Ajanslara anlama ve yorumlama şansı verdiğine dikkat çeken Altunsu, “sosyal ve ekonomik kalkınmaya” katkıda bulunmak hepimizin ortak amacıdır. Bizim üzerimize düşen görevlerden biri sizleri mümkün olduğunca sürecin içine çekebilmek, değerli görüş ve, öneri ve eleştirinizi alarak bunları değerlendirebilmektir. Bu çerçevede önümüzdeki dönemde Kalkınma Kurulumuzu Ajans faaliyetleri içerisinde daha çok görmek istemekteyiz” dedi.

Adana Ticaret Borsası ve ÇKA Kalkınma Kurulu Başkanı Muammer Çalışkan yapmış olduğu konuşmada, ajanslarla birlikte bölgesel kalkınmada yerel aktörlerin ön planda olduğu yeni bir yaklaşıma geçildiğini ifade etti. Son dönemlerde Adana ve Mersin’deki kurumların birlikte çalışma ve işbirliği arzusuyla Çukurova’nın yeniden atağa geçmesi konusunda ümit verici bir olay olduğu ifade eden Çalışkan, bu arzu ve isteklerin Ankara ile iyi bir kordinasyon sonrasında Çukurova’nın yalnız Türkiye’de değil tüm yakın bölgede hatta dünyada parmak ısırtacak düzeye gelmesine katkıda bulunacaktır.”dedi. Kalkınma ajanslarının yapısına dikkat çeken Çalışkan, Ajansların kendine has yapısı ile kurulduğu yıldan beri yaptığı çalışmaların daha verimli hale geldiğini, zamanla kalkınma kurulunun kalkılarıyla beklentilerin karşılanacağını belirterek konuşmasına son verdi.

Konuşmaların ardından toplantı gündemini oluşturan Ajansın 2014 yılı faaliyetleri, 2015 yılında yapılması planlanan faaliyetleri içeren sunum yapıldı. 

Toplantı, görüş ve temennilerin belirtilmesiyle son buldu.