Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
ÇKA Hibe Programları İçin İmzaları Atıldı
Haber Galerisi
  • ÇKA Hibe Programları İçin İmzaları Atıldı

  • 02 Kasım 2020

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Çukurova Kalkınma Ajansı aracılığıyla desteklediği Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında, Aladağ Belediyesi’nin  “Aladağ’da Hayat Var Projesi” ile 2020 yılı Turizmde Destinasyon Yönetimi Fizibilite Destek Programı kapsamında Adana Valiliği - Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nın “Ulucami ve Çevresi Meydan Düzenlemesi” projesi destek almaya hak kazandı.
Adana Valisi Süleyman Elban’ın başkanlığında gerçekleştirilen imza törenine, Vali Yardımcısı Zafer Öz, Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu ile ilgili yetkililer katıldı.
Toplantıda “Aladağ’da Hayat Var” adlı proje Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik’le “Ulu Cami ve Çevresi Meydan Düzenlemesi” adlı proje ise Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığından (YİKOB) sorumlu Vali Yardımcısı Zafer Öz ile imzalandı.


“Aladağ’da Hayat Var” Projesi
Aladağ’daki ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi yoluyla kırsaldan kente olan göçün engellenmesine katkı sağlamayı amaçlayan proje kapsamında, Aladağ da üretilen ulusal ölçekli yöresel değerlerin, ekonomiye kazandırılarak özellikle kırsalda kadın istihdamını artırmaya yönelik üretim, tanıtım, pazarlama süreçleri hayata geçirilecektir. Oluşturulacak istihdam odaklı merkez ve eğitim alanları ile ilçenin sosyo-ekonomik durumunun iyileştirilmesi ve bölgenin turizm potansiyelinin harekete geçirilmesi öngörülmektedir.
Aladağ Belediyesi’nin başvuru sahibi olduğu projenin ortağı ise Aladağ Kaymakamlığı’dır. Toplam bütçesi 1.748.777,50 TL olan projenin 1.400.000,00 TL’si SOGEP tarafından desteklenmektedir.


“Ulu Cami ve Çevresi Meydan Düzenlemesi ” Projesi
 Ulucami civarındaki Tarihi Kent Merkezi ve çevresinde oluşturulması planlanan çevresel düzenlemeler ile İnkılap okulunun islevlendirilmesi suretiyle bölgedeki festivallere entegre yerel lezzetlerin satışa sunulabileceği pazarın oluşturulması, yemek atölyeleri ile geleneksel kültürümüzün en önemli ögesi olan yöresel mutfağımızın tanıtılması bölgenin çeşitli TV programları aracılığıyla tanınırlığının ve görünürlüğünün artması, Adana'nın dahil olduğu, civar illeri de kapsayan gastronomi rotasının oluşturulması ve yıl içerisindeki süregelen aktivite ve organizasyonlar ile beraber, önemli turizm destinasyonları arasına dahil etmek hedeflenmektedir. 
Proje Kapsamında, bu hedefler doğrultusunda yapılacak faaliyetler için fizibilite çalışmasının yapılması amaçlanmaktadır.
 Adana Valiliği - Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nın başvuru sahibi olduğu projenin ortağı ise Adana Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü’dür. Bütçesi: 599.755,97 TL olan projenin tamamı Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından karşılanacaktır.