Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
ÇKA Genel Sekreteri Şarbak mobilyacılarla bir araya geldi
Haber Galerisi
  • ÇKA Genel Sekreteri Şarbak mobilyacılarla bir araya geldi

  • 20 Mart 2013

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak, Adana Marangoz ve Mobilyacılar Odası Başkanı Yalçın Avcı öncülüğünde bir araya gelen mobilya sektör mensuplarının konuğu oldu. Adana İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdür V. Remzi Özdoğan ve KOSGEB Adana Hizmet Merkezi Müdürü Hamit Sucu’nun da katıldığı toplantıda Adana’da faaliyet gösteren mobilyacıların beklenti ve taleplerini dinleyen Şarbak, sektöre ne gibi katkılar konulabileceğine ilişkin değerlendirmelerini paylaştı.
Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odası Toplantı Salonu’nda geçtiğimiz Cuma günü (11 Mayıs) gerçekleştirilen toplantıda konuşan Şarbak, “ÇKA olarak kalkınmayı gerektiren her hususta mali ve teknik desteğimiz söz konusu. Mobilya sektöründe de; tanıtım, markalaşma, planlama gibi konularda size destek oluruz. Çalışma programımız doğrultusunda, mobilya sektörüyle ilgili bir sektör analizi yaptırmayı düşünüyoruz. Adana’da bu sektörde sorun, eksikler nelerdir, bu sorunların çözümüne yönelik neler yapılabilir; bunları araştıracağız. Önümüzdeki dönemde üzerinde çalışacağız” dedi.
Mobilyacıların taleplerini dinleyen Zekeriya Şarbak, sektör üyelerinin durumunu dikkatle gözden geçirerek bir strateji çerçevesinde çeşitli düzenlemeler yapması gerektiğini belirtti. “Kararlı olursanız her şeyi yapabilirsiniz. Siz kararlı olduğunuz zaman beni, KOSGEB’i, hükümeti, belediyeyi harekete geçirirsiniz” diyen Şarbak, açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü: “Öncelikle siz eksiklerinizi ortaya koymalısınız. Demonte mobilyacılıkla rekabet edebilmeniz için yapmanız gerekenler var. Bunların başında tasarım ve pazarlama geliyor. Hepsinin bir strateji çerçevesinde yapılması gerek. Biz sadece buna katkı koyabiliriz ve kolaylaştırıcı rol oynayabiliriz. Önümüzdeki dönemde mobilyacılık sektörüne yönelik bir sektör analizi üzerinde çalışmayı planlıyoruz. Bir araya gelip detayını oluştururuz. Sektör analizinden sonra da mobilyacıların, ufkunu genişletecek şekilde bir ‘yapılacaklar listesi’ oluşturması ve bunu takvimlendirmesi gerekiyor. Belirlenen stratejiler çerçevesinde üyelerle sık sık bir araya gelinmesi şart. Büyümek; piyasalara açılmak, kurumsallaşmak için mimarlarla çalışmak da önemli. Biz istiyoruz ki, mobilya sektörü gömlek değiştirsin; daha iyi organizasyon, daha iyi pazarlama yapsın, markalaşsın ve birleşmeler olsun. Adana’da mobilyacılık sektöründe değişim yaratacak bir proje uygulasak bu alanda farkındalık yaratmak anlamında çok daha önemli bir adım atılmış olur.” Şarbak’ın açıklamalarının ardından toplantı, sektör mensupları ile daha sık bir araya gelme ve fikir alışverişinde bulunma temennileriyle son buldu.