Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
ÇKA Foodex Saudi Gıda Fuarı'na Katıldı
Haber Galerisi
  • ÇKA Foodex Saudi Gıda Fuarı'na Katıldı

  • 14 Şubat 2014

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) bu yıl 5’incisi gerçekleştirilen Foodex Saudi Gıda Fuarı’nda stant açarak Çukurova’nın gıda-içecek imalatı sektörünün tanıtımına destek sağladı. 

12-15 Kasım tarihleri arasında Suudi Arabistan Cidde Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen Foodex Saudi Gıda Fuarı’na Adana ve Mersin illerinde faaliyet gösteren 8 gıda firması katılarak, bölgenin gıda-içecek imalatı sektörünü tanıttı. Ayrıca firmalar fuar süresince ikili görüşmeler yaparak iş bağlantıları sağladı.

Fuar kapsamında Cidde’de bulunan ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu ve Ajans uzmanları, Çukurova’nın iş ve yatırım olanaklarını tanıtmak amacıyla çalışma ziyareti gerçekleştirdi. 

Cidde Ticaret Ateşeliği ve TYDTA işbirliği ile gerçekleştirilen çalışma ziyareti kapsamında Altunsu, Türkiye’nin Cidde Başkonsolosu Akif Menevşe ve Cidde Ticaret Ateşesi Bilge Dönmez, Arap Turizm Örgütü Genel Sekreteri Syed Mukhtar Al – Hadrami, Cidde Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Ziad Bassam Al – Bassam, Suudi Arabistan - Türkiye İş Konseyi Başkanı Mazen Rajab, Medine Ticaret ve Sanayi Odası Bşk. Yrd. Khalid Abdul Qadri Daqal, Gen. Sek. Yrd. Abdullah M.Al-Akhdar ve Suudi iş adamları ile bir araya gelerek görüşmeler gerçekleştirildi. Yapılan ziyaretlerde, Çukurova’nın iş ve yatırım olanakları görüşülerek,  önümüzdeki dönemde geliştirilebilecek işbirlikleri üzerinde duruldu. (16 Kasım 2017)