Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
ÇKA’dan Üreten Şehirler Temiz Üretim Tematik Teknik Destek Programı
Haber Galerisi
  • ÇKA’dan Üreten Şehirler Temiz Üretim Tematik Teknik Destek Programı

  • 19 Eylül 2023

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA), Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Üreten Şehirler Programı kapsamında uyguladığı Üreten Şehirler Temiz Üretim Tematik Teknik Destek Programı açılış toplantısı düzenledi.

Ajans, Çukurova bölgesinde faaliyet gösteren işletmelerin, temiz üretim konusundaki kurumsal kapasitelerinin arttırılmasına katkı sağlayacak, Üreten Şehirler Temiz Üretim Tematik Teknik Destek Programı yürütüyor.

Bu kapsamda, firmaların temiz üretim standartlarını sağlamalarına yönelik kurumsal kapasite geliştirici faaliyetlerine teknik danışmanlık desteği sağlanacak. Program, Adana Hacı Sabancı OSB ve Mersin-Tarsus OSB’de tekstil, gıda, metal ve makine sektörlerinde faaliyet gösteren firmalara yönelik uygulanacak. Programın öncelik alanı, işletmelerin Temiz Üretim Etüt çalışmasının gerçekleştirilmesidir.

Bu destek programı için düzenlenen toplantıda, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi uzmanlarının katılımı ile proje sahiplerine temiz üretim etüt çalışmaları örneklerle anlatılarak yol haritası konusunda bilgilendirme yapıldı.