Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
ÇKA'dan Türk İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası'na Ziyaret
Haber Galerisi
  • ÇKA'dan Türk İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası'na Ziyaret

  • 28 Eylül 2013

2-5 Kasım tarihlerinde World Travel Market Fuarı için Londra’da bulunan Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) uzmanları Hakan Bozlu ve Murat Kaplan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası  (MTSO) Yönetim Kurulu Üyesi ve Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar ile birlikte Türk–İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası’na (TBCCI) ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarette gerçekleştirilen toplantıda, TBCCI Yönetim Kurulu Başkanı Emma Edhem ve Genel Müdürü Yavuz Sökmen ile işbirliği olanakları görüşüldü. Başta Ajans ve ticaret ve sanayi odaları olmak üzere bölgemizde bulunan kurum ve kuruluşlarla işbirliğine açık olduklarını belirten Emma Edhem,  Avrupa Birliği ve uluslararası kuruluşlar nezdinde ortak proje yürütme teklifine de olumlu karşılık verdi. Ayrıca toplantıda, MTSO Başkanı ve ÇKA Yönetim Kurulu Üyesi  Şerafettin Aşut tarafından gönderilen odalar arası ilişkilerin geliştirilmesine yönelik iyi niyet mektubu iletildi.

TBCCI, İngiltere ve Türkiye arasındaki ticaretin geliştirilmesi ve yatırımların arttırılması, bu amaçla üyelerine geniş çaplı hizmetler sunmak amacıyla 1980 yılında Londra'da kurulmuş olup bu çerçevede İngiltere ve Türkiye'deki ticaret ve sanayi odaları, sosyal organizasyonlar, İngiltere’deki Business Links ve Middle East Association gibi resmi kuruluşlar, Türkiye’deki İngiliz Sanayi ve Ticaret Odası, Türk ve İngiliz Konsolosluklarının ticari bölümleri ile yakın iş ilişkisi içerisindedir. TBCCI yönetim kurulu bu görevleri gönüllü olarak üstlenen Türk ve İngiliz iş adamlarından oluşmaktadır. Ayrıca T.C. Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç Türk İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası'nın onursal başkanıdır. 

Acibadem Saglik Grubu, APCO, Arcelik A.S. Barclays Capital Sevice Ltd. Barsan Global Logistics UK Ltd. Beko Plc. Borusan Makina ve Güç Sistemleri, BP PLC Ingiltere Petrol, DEUTSCHE BANK AG . Ernst & Young LLP. Garanti Bank London, HSBC Bank Plc. Kahve Dunyasi, Koc Holding A.S. Lloyds of London, Opet International Ltd. Rolls-Royce Turkey, T.C. Ziraat Bankasi A.S. (London Branch) The Shell Company of Turkey Ltd. The Wall Street Journal, Turkiye Is Bankasi A.S. (London Branch) Turquoise, London Stock Exchange Group, Vestel (UK) Ltd. yönetimde yer alan üyelerden bazılarıdır. Ayrıca İngiliz Ticaret Odaları birliğinin üyesi bulunan TBCCI, İngiliz Parlamentosundaki Türk grubu ile de ilişkilerini sürdürmektedir.