Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
ÇKA’dan Seyhan Belediyesi’ne Fizibilite Desteği
Haber Galerisi
  • ÇKA’dan Seyhan Belediyesi’ne Fizibilite Desteği

  • 02 Mart 2021

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından koordine edilen Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından yürütülen 2020 Yılı Fizibilite Desteği Programı kapsamında Seyhan Belediyesi’nin “Seyhan Tarımda İnovasyon Merkezi Fizibilite Çalışması” ve “Seyhan Sanat Merkezinin Fizibilite Çalışması” projeleri destek almaya hak kazandı.

Proje sözleşmeleri Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Atay ile ÇKA Genel Sekreteri Savaş Ülger arasında imzalandı.

2020 yılı Girişimciliğin Geliştirilmesi Fizibilite Destegi Programı kapsamında desteklenen “Seyhan Tarımda İnovasyon Merkezi Fizibilite Çalışması” proje ile Dijital (Akıllı) Tarım olarak da adlandırılan Tarım 4.0 kapsamında; tarım ürünlerinin yetiştirilmesi, taşınması, depolanması, çok sayıda yiyeceğe dönüştürülmesi, hammadde yapılması, pazarlama ve sunum sistemini de kapsayacak yeni fikir ve metotlarla katma değer yaratan ürün ve hizmetler yaratılması amacıyla kurulması planlanan tarımsal inovasyon ön kuluçka merkezinin fizibilite çalışması yapılacak. Toplam bütçesi 200 bin TL olan projenin tamamı ÇKA tarafından karşılanacak.

2020 Yılı Yerel Kalkınma Fırsatları Fizibilite Desteği Programı kapsamında desteklenen “Seyhan Sanat Merkezi Fizibilite Çalışması” projesi ile Seyhan ilçesinde yer alan tarihi Çırçır Fabrikasının özgün dokusunun korunarak yapılan restorasyon çalışmaları sonucu,  fabrika içinde yer alan ana binanın ve atölyelerin işlevlendirilmesi ve kültür ve sanat kavramlarının sentezlenerek tarihi yapının Seyhan Sanat Merkezi olarak yeniden islevlendirilmesi için fizibilite çalışmasını yapılacak. Toplam bütçesi 175 bin TL olan projenin tamamı ÇKA tarafından karşılanacak.