Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
ÇKA, bölgenin tüm ilçelerinde 2014 Mali Destek Programları hakkında bilgilendirme toplantıları düzenledi
Haber Galerisi
  • ÇKA, bölgenin tüm ilçelerinde 2014 Mali Destek Programları hakkında bilgilendirme toplantıları düzenledi

  • 16 Mayıs 2013

19 Kasım tarihinde açılışı yapılan Çukurova Kalkınma Ajansı 2014 yılı mali destek programlarının 27 Kasım’da Anamur’da yapılan bilgilendirme toplantısına Genel Sekreter Zekeriya Şarbak,  Bozyazı Kaymakamı ve Anamur Kaymakam Vekili Mustafa Erkayıran katıldı. 
Sayın Şarbak yaptığı konuşmada, Ajansın bölgenin rekabet gücünün artırılması ve bölgede yaşayan 3,8 milyon insanın refahına katkıda bulunmak için çalıştığını belirtti. Bakanlıklar tarafından kullandırılan ve katılım öncesi mali yardımlar kapsamında verilen AB fonlarının da kalkınma ajanslarında uygulanan yönteme benzer bir yöntemle kullandırıldığını söyleyen Şarbak, önümüzdeki dönemde miktarı giderek artacağı belirtilen bu fonlardan yararlanmak isteyenler için ajans sisteminin bir fırsat oluşturduğu ve ajansın yine geçen senelerden farklı olarak ilk kez bölgenin kullanımına sunduğu proje hazırlama kılavuzlarının bu amaca da hizmet etmesini istediklerini belirtti. 
Mali destek programlarından kısaca söz eden Sayın Şarbak mali destek programlarında bu yıl özellikle metropol dışında kalan ilçelerin yararlanması için çok sayıda başlık bulunduğunu ve ilave puanlar vermek suretiyle metropol dışından gelecek projelere pozitif ayrımcılık yapacaklarını vurguladı. Bu yolla bölge içi gelişmişlik farklarının azaltılması için örnek teşkil edecek projeler beklediklerinin de altını çizdi. 
Kamu, sivil toplum ve özel kesimden katılımcıların bulunduğu toplantıda Genel Sekreter Şarbak konuşmasına 40 milyon lira bütçeli mali destek programlarının bölgeye hayırlı olması temennisi ile son verdi. 
Konuşmanın ardından Ajans uzmanları mali destek programlarını tanıtarak katılımcıların konu ile ilgili sorularını yanıtladı.(27 Kasım 2013)