Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
ÇKA-AKİB İşbirliğiyle İnovasyon Yönetimi Akademisi eğitimi verildi
Haber Galerisi
  • ÇKA-AKİB İşbirliğiyle İnovasyon Yönetimi Akademisi eğitimi verildi

  • 23 Temmuz 2013

Türkiye’nin alanında ilk vaka bazlı eğitim olma özelliği taşıyan "İnovasyon Yönetimi Akademisi” eğitimi Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) ile Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) işbirliğinde Mersin’de verildi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi himayesinde Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatörlüğü’nde yürütülen AKİB ve ÇKA işbirliğinde 15-17 ve 22-24 Ocak 2015 tarihleri arasında düzenlenen "İnovasyon Yönetimi Akademisi" kapsamında firmalara eğitmenler Şebnem Tinli, Dr. Sami Süygün ve Çukurova Kalkınma Ajansı uzmanı Ahmet Batat tarafından inovasyon kavramı, inovasyon için finansman kaynakları ve inovasyon projesi hazırlama gibi konularda uygulamalı eğitim verildi.

Eğitim süresince firmalar vaka bazlı çalışma kapsamında gruplar halinde bir firmanın inovasyon sürecini simule etti. Eğitim, grupların inovasyon projelerini sunması sonrasında yapılan sınav ile sona erdi. Proje sunumlarında ve sınavda başarılı olan katılımcılar Türkiye İhracatçılar Meclisi onaylı sertifikaya sahip olabilecekler.

“İnovasyon Yönetimi Akademisi” ile 2023 yılı 500 milyar dolar ihracat hedefi doğrultusunda işletmelerin inovasyon süreçlerini içselleştirip firma kültürlerinin parçası haline getirmeleri amaçlanıyor. Türkiye’nin alanında ilk vaka bazlı eğitim olma özelliği taşıyan program ile işletmelerin daha rekabetçi olmalarına yönelik inovasyon sürecinin yönetimine ve finansman olanaklarına ilişkin bilgi sahibi olmaları hedefleniyor.