Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Bir Bakışta Mersin Projesi İçin Start Verildi
Haber Galerisi
  • Bir Bakışta Mersin Projesi İçin Start Verildi

  • 17 Eylül 2013

Çukurova Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Üretim ve Çevre Altyapısının İyileştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Bir Bakışta Mersin” projesi uygulanması için 16 Eylül tarihinde Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu ve Mersin İl Kültür ve Turizm Müdür V. Bahattin Karahasanoğlu arasında sözleşme imzalandı.

“Bir Bakışta Mersin” projesi ile Mersin İl Turizm ve Kültür Müdürlüğü’ne 1 adet server ve üzerinde 1 dijital otomasyon sistemi kurulacak, 30 adet ören yeri ve müzenin panoramik çekimleri yapılacak ve yapılan bu çekimler fuar ve tanıtımlarda kullanılmak üzere, proje kapsamında alınacak olan sanal gözlüklere yüklenecektir.  

Toplam bütçenin % 75’inin Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından karşılandığı, 12 ay sürecek olan proje ile, Mersin ve bölgesinin turizm alanlarının sunumunda elektronik- dijital altyapı düzenlemelerinin yapılması yoluyla; kalitenin arttırılması, uluslararası standartların yakalanması, turizm alanlarının cazibesinin arttırılması ve elektronik bilgilendirme ve yönlendirme altyapısının oluşturulması, turizm tanıtım faaliyetlerinin -Foursquare, Swarm, Facebook ve Twitter gibi- sosyal medya yönetim sistemiyle yapılması, yaşlı ve engellilere yönelik engellerin ortadan kaldırılması, ören yerlerinde tarihi dokunun korunması, QR kod uygulamasının etkin şekilde uygulanması bakımından Mersin turizmine önemli katkılar sunması bekleniyor.