Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Beyrut - Adana Turizm Köprüsü Projesi
Haber Galerisi
  • Beyrut - Adana Turizm Köprüsü Projesi

  • 09 Aralık 2013

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA)’nın faaliyet ortağı olduğu Adana Ticaret Odası (ATO) ve Adana Tanıtım ve Kalkınma A.Ş. (ATAK A.Ş) tarafından yürütülmekte olan Beyrut-Adana Turizm Köprüsü Projesi kapsamında Lübnan’ın önde gelen seyahat acenteleri, turizm sektörü yetkilileri ve basın mensuplarından oluşan 55 kişilik heyet Adana’ya geldi.

Adana'nın turizm ve ticaret hacminin yükseltilmesi için gerçekleştirilen proje kapsamında Adana’ya gelen heyet için Sheraton Oteli'nde tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, ATO ve ATAK A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, , Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Türk ve Lübnanlı turizm sektörü temsilcileri ve davetliler katıldı.

ATO ve ATAK A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Adana ile Beyrut arasındaki direkt tarifeli uçak seferler ile Mersin-Beyrut limanları arasındaki konteynır gemi seferlerinin önemli olduğunu söyledi. 

Lübnan'ın önde gelen turizmcileriyle birlikte Beyrut'ta incelemeler yaptıklarını anımsatan Menevşe, "Adana'da üretilen ürünlerin Lübnan pazarına satışı ve Lübnanlı işadamlarının Ortadoğu ve Afrika pazarlarındaki güçlü ticaret ağının ortaklaşa kullanılması konusunda mutabakata vardık. İki şehir arasında önemli bir turizm ve ticaret potansiyeli var. Bu alanda önemli bir işbirliği başlattık" dedi.

ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu konuşmasında,  Ajans olarak turizm projelerine bugüne kadar 22 milyon TL kaynak sağladıklarını belirterek, bölge tanıtımı ve kalkınması yönelik her türlü çalışmaya destek vereceklerini ifade etti.

Borajet Havayolu Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Akol ise, Beyrut ve Adana arasında gerçekleştirdikleri uçak seferlerinin turizmi katkı sağladığını aktardı. 

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Numan Olcar da, başlatılan proje ile turizmin daha da gelişeceğini vurguladı. 

Lübnan Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Jean Abboud ise derin tarihsel ilişkileri olan Türkiye ile çok daha yakın işbirliği sağlayan önemli adımlar atacaklarını belirtti.

Lübnan Turizm Federasyonu Başkanı Pierre Achkar da, katılımcıları iki ülke ve kent arasında daha çok yatırıma çağırdı. 

İki kentle ilgili görsel sunumların ve çalıştayların yapıldığı toplantıya katılan konuklara, ATO ve ATAK A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe çeşitli hediyeler verdi. 

Ayrıca Çukurova Kalkınma Ajansı etkinlik süresince Ajans faaliyetlerini ve bölgenin yatırım imkânlarını ziyaretçilere tanıtmak amacıyla stant açtı. (17 Kasım 2016)