Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Akkale (Erdemli) Arkeolojik Sit Alanları Bütünleştirme,  Koruma ve Sunumu  Fizibilite Araştırması İçin İmzalar Atıldı
Haber Galerisi
  • Akkale (Erdemli) Arkeolojik Sit Alanları Bütünleştirme, Koruma ve Sunumu Fizibilite Araştırması İçin İmzalar Atıldı

  • 10 Ocak 2014

Çukurova Kalkınma Ajansı’nın (ÇKA) koordinasyonu ve desteğiyle, Mersin İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Adana Rolöve ve Anıtlar Müdürlüğü’nün katkılarıyla, Mersin Üniversitesi Kilikia Arkeolojisini Araştırma Merkezi tarafından yapılacak olan “Akkale (Erdemli) Arkeolojik Sit Alanları Bütünleştirme, Koruma ve Sunumu” konulu fizibilite araştırmasında imzalar atıldı. 

İmza töreninde ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, ÇKA Mersin Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mesut Özcan, Mersin Üniversitesi Kilikia Arkeolojisini Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Serra Durugönül ve Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ümit Aydınoğlu hazır bulundu. 

“Akkale (Erdemli) Arkeolojik Sit Alanları Bütünleştirme, Koruma ve Sunumu” fizibilite çalışması temel olarak, bölgedeki zengin doğal, tarihi ve kültürel mirasın korunmasına ve sürdürülebilirliğinin sağlanmasına yönelik olmakla birlikte; elde edilecek sonuçların bölgenin turizmi ve ekonomisi için de katkı sağlaması beklenmektedir.  Yapılacak fizibillite çalışması,  Kumkuyu Yat Limanı’ndan başlayarak, Akkale ve Kanlıdivane arasındaki alanda potansiyel turizm parkurları ve gelişme koridorlarının belirlenmesi ve Çevre Düzenleme Projesinin hazırlanması amacına katkı sağlayacaktır. 

3 ayda tamamlanması düşünülen çalışmanın sonucunda Fizibilite Raporu, 1/500 ölçekli Akkale Çevre Düzenleme Projesi ve Akkale Büyük Sarnıç Rolöve, Restitüsyon ve Restorasyon Projesi gibi somut çıktılar elde edilmesi planlanmaktadır. Bu çıktıların elde edilmesinin ardından fizibilite çalışmasının ilgili kurumlarca onaylanması halinde “Akkale Çevre Düzenleme ve Restorasyon Projesi’nin” 2018 Yatırım Programına alınması için gerekli başvuruların yapılması düşünülmektedir. Akkale Çevre Düzenlemesi ve Restorasyon Projesi hayata geçtiği takdirde; Kumkuyu Yat Limanı’ndan Kanlıdivane’ye kadar olan alanda “Arkeolojik Gezi Parkuru” oluşturulmuş olacak ve Mersin, Likya Yolu’na alternatif bir yürüyüş rotasına kavuşacaktır. (9 Mart 2017)