Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Ajanslar ve TSOlar Arasında Dış Ticaret İstihbarat Merkezi İşbirliği Protokolü İmzalandı
Haber Galerisi
  • Ajanslar ve TSOlar Arasında Dış Ticaret İstihbarat Merkezi İşbirliği Protokolü İmzalandı

  • 10 Ekim 2021

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ve Çukurova Kalkınma Ajansı, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı  ve TR81 bölgesinde ihracat yapan veya ihracata başlayacak olan işletmelerin hedef pazarlara hızlı ve kolay erişimini sağlamaya yönelik bir adım attı.

TR81 Bölgesinde ihracat yapan veya ihracata başlayacak olan işletmelerin hedef pazarlara hızlı ve kolay erişimini sağlamak, bu kapsamda doğru ve güvenilir ticari bilgi kaynaklarına ulaşabilmek için Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ve bölge TSO’ları işbirliğinde ticari istihbarat faaliyetlerinin artırılması hedefleniyor. Bu kapsamda, başarılı çalışmaları olan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ve Çukurova Kalkınma Ajansı ile eğitim, teknik danışmanlık ve tecrübe paylaşımını içeren işbirliği protokolü imzalandı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odasına yapılan ziyarette imzalanan işbirliği protokolü kapsamında; TR81 Batı Karadeniz Bölgesindeki Ticaret ve Sanayi Odalarıyla ihracat yapan veya ihracat potansiyeli bulunan firma temsilcilerine dış ticarete yönelik eğitim ve danışmalık hizmetleri sağlanacak. Bu doğrultuda, hedef pazar analizi, ticari bilgiye hızlı ve kolay erişim metotları, potansiyel müşteri tespiti vb. konularda kapasite geliştirilecek.

Alınacak eğitim ve sağlanacak danışmanlıkla dış ticaret analizi çalışmalarındaki tecrübenin bölge TSO’larına aktarılması ve TR81 Batı Karadeniz bölgesine yayılması amaçlanıyor. Böylelikle, bölgenin ihracat kapasitesinin geliştirilerek ekonomik kalkınmaya katkı sağlanması planlanıyor.