Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Ajansımızda, KKTC'den gelen heyete eğitim verildi.
Haber Galerisi
  • Ajansımızda, KKTC'den gelen heyete eğitim verildi.

  • 25 Mayıs 2013

“Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC arasında 15.11.2010 tarihinde imzalanan “Türkiye Cumhuriyeti tarafından KKTC’de Kısmi Hibe Destek Yardım Projelerinin Desteklenmesine İlişkin İşbirliği Protokolü” çerçevesinde Başbakanlık ve Lefkoşa Büyükelçiliği işbirliğiyle destek programları yürütülmekte ve başarılı projelere finansman sağlanmaktadır. 
Çukurova Kalkınma Ajansı, T.C. Kalkınma Bakanlığı tarafından bu protokol kapsamında KKTC'de ilgili bakanlıklar tarafından yürütülecek mali destek programları ile ilgili süreçlerde teknik yardım ve gözetim konularında görevlendirilmiştir.
Bu kapsamda, 02 - 04 Nisan tarihleri arasında, Ajansımız toplantı salonunda, KKTC’nin ilgili kurumlarında görev yapan 10 kişinin katılımıyla “Proje Döngüsü Yönetimi” ve “İzleme ve Değerlendirme” eğitimleri gerçekleştirildi. “Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi” kapsamında proje kavramı ve projeli iş yapma kültürünün önemine değinildi; mevcut durum analizi, paydaş analizi, sorun analizi, hedef analizi ve strateji analizinden oluşan “Analiz Aşaması” anlatıldı; mantıksal çerçeve matrisi, süre-faaliyet planlaması ve kaynak planlamasından oluşan Planlama Aşamasına ilişkin bilgi verildi. “İzleme ve Değerlendirme Eğitimi” kapsamında sözleşme yönetimi, uygun maliyetler, dokümantasyon, satın alma, tanıtım ve görünürlük, raporlama ve izleme konuları ele alındı.” Eğitim katılımcılara sertifikalarının verilmesi ile son buldu.(4 Nisan 2014)