Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Ajansımız mobilya çalıştayı gerçekleştirdi.
Haber Galerisi
  • Ajansımız mobilya çalıştayı gerçekleştirdi.

  • 23 Mayıs 2013

Ajansımız Adana Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda mobilya sektörü temsilcileriyle çalıştay gerçekleştirdi. Çalıştayda, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Adana Bölge Müdürlüğü işbirliği ile mobilya sektörüne yönelik hazırlanan anket çalışmasının sonuçları açıkladı. Ayrıca mobilya sektörünün Dünyada ve Türkiye deki yeri, bölgemiz için önemi üzerinde duruldu. 1556 firma ile yerinde görüşme yapılarak hazırlanan çalışmada, mevcut durum, sektörün sorunları yer aldı.
Sunulan çalışmanın ardından söz alan Ajansımız Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak çalışmanın temel amacının anket sonuçları ve mevcut durumu göstermek olduğunu belirterek, sektörle ilgili neler yapılması gerektiğini düşünmenin şart olduğunu ifade etti. Ajans olarak mobilya sektörüne verilen desteklerin asıl amacının istihdamı arttırmak olduğuna değinen Şarbak, rekabet gücü artarsa istihdam artar, sektör bunu nasıl sağlar sorusu üzerinde durmak gerek şeklinde konuştu. Mobilya sektörü devletin imkânları ve kentin rekabet gücünü arttıracak bir sektör ise üstüne gidilmesinin gerekli olduğuna dikkat çeken Şarbak konuyla ilgili ‘Rekabete zarar vermeden sektör temsilcileri bir araya getirilip iletişimi sağlanmalı, 20 ye yakın firma ile kümelenme oluşturulmalı ve sektöre yön verilmelidir.” Dedi.
Çalıştay, geleceğe ilişkin neler yapılabileceği ile ilgili sektör temsilcilerinin görüş ve önerilerinin alınması ile sona erdi. (5 Mart 2014)