Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Ajansımız 2014 yılı Mali Destek Programları Değerlendirme Sonuçları Açıklanmıştır.
Haber Galerisi
  • Ajansımız 2014 yılı Mali Destek Programları Değerlendirme Sonuçları Açıklanmıştır.

  • 31 Mayıs 2013

Manisa ili Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen maden kazası sonrasında ilan edilen “Ulusal Yas” nedeniyle 14 Mayıs 2014 tarihinde Mersin Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Konferans Salonu’nda yapılması planlanan Çukurova Kalkınma Ajansı 2014 yılı Mali Destek Programları değerlendirme sonuçlarının ilan edileceği tören iptal olmuştur.

Çukurova Kalkınma Ajansı kuruluşundan bu yana yürütmüş olduğu 19 mali destek programı ile yaklaşık 2900 proje başvurusu almıştır. Bu başvurular arasından destek almaya hak kazanan 634 projeye 191 milyon TL kaynak tahsis edilmiştir.

Çukurova Kalkınma Ajansı, 19 Kasım 2013 tarihinde, Bölgesel Rekabet ve Yenilik Mali Destek Programı (BREY), Üretim ve Çevre Altyapısının İyileştirilmesi Mali Destek Programı (ÜRÇEP) ve Kırsal Ortak Üretim Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı (KIRAP) olmak üzere üç mali destek programı ilan ederek yerel paydaşlara 40 milyon TL’lik bir bütçeyi kullanma imkânı sunmuştur. Bu kapsamda, mali destek programlarının başarısını arttırmak ve bölgede projeli iş yapma kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen bilgilendirme toplantıları ve proje hazırlama eğitimlerinde 832 kişi bilgilendirilmiştir. Bunun yanı sıra, desteklere yönelik sorular Ajans personeli tarafından yazılı ve/veya sözlü olarak yanıtlanmıştır.

Son başvuru tarihi olan 10 Şubat 2014 tarihinden itibaren başvurusu alınan projelerin yaklaşık üç ay süren Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği ve Başvuru Rehberi hükümlerine uygun olarak gerçekleştirilen değerlendirme süreci tamamlanmış, destelenecek projeler Ajansımız Yönetim Kurulu tarafından onaylanmıştır. 
BREY programında başvurusu alınan 239 proje teklifinden 71’i, ÜRÇEP programında başvurusu alınan 32 proje teklifinden 19’u, KIRAP programında başvurusu alınan 21 proje teklifinden 13’ü destek almaya hak kazanmıştır.


2014 yılı Mali Destek Programları kapsamında 103 projeye destek sağlanarak eş finansmanla birlikte yaklaşık 65 milyon TL tutarında kaynağın bölgemiz için harekete geçirilmesi hedeflenmektedir.