Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Adana ve Mersin'in Lezzetleri
Haber Galerisi
  • Adana ve Mersin'in Lezzetleri "Gastromasa" da Tanıtıldı

  • 21 Kasım 2018

Dünyaca ünlü gastronomi yıldızlarının katıldığı, Türk ve dünya gastronomisi arasında köprü kurmayı kendine misyon edinen bu yıl 4.Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı “Yaratacılık” temasıyla 17 Kasım tarihinde Wyndam Grand İstanbul Levent’te gerçekleştirildi. Konferansın bu yıl ki konuk şehirleri “Adana” ve “Mersin” oldu.

Adana ve Mersin Valilikleri himayelerinde, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) koordinasyonunda gerçekleştirilen katılımda, Adana ve Mersin'in meşhur sokak lezzetleri ikram edilirken, yöresel ürünlerinin tanıtımı yapıldı. Türk ve dünya gastronomisi arasında 4. kez köprü kurmayı hedefleyen konferansın konuk şehirler adına açılış konuşmasını ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu gerçekleştirdi.

Genel Sekreter Altunsu konuşmasında, uluslararası bir Gastronomi Konferansı’nda konuk şehir olarak yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Adana ve Mersin'in tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını, Türkmen, Yörük, Arap, Anadolu, Akdeniz ve farklı dinlerin mutfaklarının etkisiyle günümüz Çukurova mutfağının oluştuğunu söyledi. 7/24 yemekle yaşayan bir bölge olarak kalite ve çeşidin üst düzey olduğu ve yaratıcılık konseptli bu konferansın bölgemize de yeni çeşitler kazandırma adına çok faydalı olacağını belirten Altunsu, konferansın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Dünyaca ünlü şeflerin ağırlandığı konferansta pek çok sektör profesyoneli ve firma yetkilisi bir araya gelme fırsatı buldu. Adana ve Mersin “Konuk Şehirler” standında, kebap, tantuni, şırdan, kerebiç, cezerye, içli köfte gibi 30'a yakın yerel lezzet ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görürken, yoğurt, zeytinyağı, salça, şalgam gibi yöresel ürünler ünlü şeflerin büyük beğenisini kazandı.

İnovatif fikirleriyle dünya gastronomisinde fark yaratan başarılı şeflerin etkileyici tekniklerini de gösterildiği konferansta, 2018 The World's 50 Best listesinde 33'üncü sırada yer alan Michelin yıldızlı 'The Clove Club'un İskoç şefi Isaac Mchale, Endülüs'ün ilk kez iki Michelin yıldızlı şefi olma özelliği taşıyan ve yerel ürünleri uluslararası tekniklerle birleştirmesiyle tanınan şef Dani Garcia, Fransız mutfağının şeflerinden, restoran Pavillion Ledoyen'de 12 yıl üst üste 3 Michelin yıldızının sahibi olan şef Christian Le Squer, Córdoba'da açtığı Noor Restoran ile dünya gastronomisinin en deneyimli şeflerinden biri olarak gösterilen ve Tapas Magazine tarafından 2017'nin en iyi şefi seçilen Michelin yıldızlı Paco Morales Gastromasa'da konuk olarak ve  farklı lezzetler konusunda başarı öykülerini paylaştılar.