Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Adana Valisi Mahmut Demirtaş Başkanlığında 2018 yılı Ekonomi Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
Haber Galerisi
  • Adana Valisi Mahmut Demirtaş Başkanlığında 2018 yılı Ekonomi Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

  • 16 Ağustos 2018

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) koordinasyonunda Adana Valisi Mahmut Demirtaş başkanlığında, Adana’nın ekonomik durumunu ve potansiyelini değerlendirmek amacıyla şehrin ekonomi aktörlerinin bir araya geldiği 2018 yılı Ekonomi Değerlendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.

ÇKA konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Mahmut Demirtaş’ın yanı sıra, ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile iş insanları katıldı.

Toplantıda, ÇKA Adana Yatırım Destek Ofis Koordinatörü Murat Torun, 2018 yılı Adana ekonomik göstergeleri ve faaliyetleri hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.

ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, sanayi altyapısı, tarım alanları ve turizm potansiyeli ile Türkiye ekonomisi için oldukça önemli illerden biri olan Adana’nın, ülkemizin güneyinde metropol bir çekim merkezi konumunda olduğuna değinerek, ilin kalkınmasının yalnızca bölgesel kalkınmaya değil, aynı zamanda ulusal kalkınmaya da ivme kazandıracak ve etkisi tüm Türkiye ekonomisinde hissedilecek büyük bir değişimi tetikleyeceğini ifade etti.

Altunsu, ÇKA koordinasyonunda yürütülen ekonomi toplantılarının ilin ekonomik durumunu ve potansiyelini değerlendirmek, ekonomi aktörlerini bir araya getirmek, sorunlar ve çözüm yollarına ilişkin gerekli koordinasyonu sağlamak amacıyla gerçekleştirildiğini belirterek, “Adana ekonomisi için önemli olacak yeni gelişmelerin takip edilerek bilginin güncel tutulması ve çalışmaların koordinasyon içerisinde yürütülmesi önemli bir konudur.” dedi. 

Ajans tarafından yeni bir desteğin ilan edileceğinin müjdesini veren Altunsu; “Detayları bu ay sonunda ilan edilecek bir program ile kar amacı gütmeyen kuruluşlara fizibilite desteği vermeyi planlıyoruz. 300.000 TL’ye kadar desteklenecek fizibilite çalışmalarının tamamı Ajans tarafından finanse edilecektir. Umarım bu desteğin büyük projelerin Adana’da hayata geçmesine katkısı olur.” dedi.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana iş ve ekonomi dünyasının devletinin ve milletinin yanında olduğunu belirterek, "Son günlerde dövizde yaşanan hareketlilik, ülkemiz üzerinde tahakküm kurmak isteyen çevrelerin, milletimizi diz çöktürme hayalinin son perdesi olarak karşımızda duruyor. Devletimizin ve hükümetimizin aldığı tedbirlerle, iş dünyamızın gösterdiği duyarlılıkla, milletimizin feraseti ile bu oyunu da Allah'ın izniyle bozacağız. Devletimizin aldığı tedbirlerin gerçekleştirilmesi için yerel düzeyde yapılması gereken çalışmaları, Adana iş ve ekonomi dünyasının aktörleriyle birlikte yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Bir kez daha altını çizmekte yarar görüyorum; Adana iş ve ekonomi dünyasının durduğu yer bellidir ve her konuda olduğu gibi bu konuda da devletinin ve milletinin yanındadır" dedi.

Ekonomi üzerinde kötü emel besleyenleri bertaraf etmenin temel şartının çok çalışmak olduğunu anlatan Vali Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gece gündüz, sıcak soğuk demeden, mesai mefhumu gözetmeden çalışmak bunları bertaraf etmemizde önemlidir. Öncelikle şehrimizin hem yerli hem de yabancı yatırımcıya gönül ferahlığıyla yatırım yapılabilecek bir tarım, sanayi, ticaret ve finans merkezi olduğunu göstermeliyiz. Yapmamız gereken, güçlü yönlerimizi anlatarak bu şehri yerli ve yabancı yatırımcı ile buluşturmaktır. O nedenle önümüzdeki süreçte Sanayi ve Ticaret Odamız başta olmak üzere, kendi yatırım alanına giren her meslek kuruluşu, yatırımcılara sağlanan teşviklerle ilgili bilgilendirme faaliyetlerini sistemli bir biçimde yürütmelidir. Bilinmelidir ki Çukurova ve Doğu Akdeniz'in doğal merkezi olan Adana, zengin potansiyeli ve küresel rekabet gücüyle, Marmara'ya alternatif tek bölgedir. İlimizde iktisadi kalkınmanın gerçekleştirilmesi için önceliklerimiz; enerji üretim ve dağıtım merkezi olmak, bölgenin stratejik konumunu lojistik avantaja dönüştürmek, imalat sanayinde rekabet gücünü artırmak, tarımdan elde edilen katma değeri yükseltmek, bölgenin turizm potansiyelini harekete geçirmek, bölgemizin Ar-Ge kapasitesini geliştirmek ve girişimcilik ortamını iyileştirmek olarak belirlemiş bulunmaktayız."

Vali Mahmut Demirtaş’ın konuşmasının ardından toplantı, iş dünyası temsilcileri ve katılımcıların,  Adana ekonomisi değerlendirmeleri ve 2018 yılı için görüş ve önerilerin alınması ile son buldu. (16 Ağustos 2018)