Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Adana’da Depremzede Vatandaşa SOGEP Desteği
Haber Galerisi
  • Adana’da Depremzede Vatandaşa SOGEP Desteği

  • 25 Mayıs 2023

06 Şubat 2023 tarihinde ve devamında gerçekleşen yıkıcı etkiye sahip depremlerden etkilenen vatandaşlar için kurulmakta olan geçici konteyner kentte,” Psikososyal Destek Merkezi” kurulması ve depremzede kadınlar için önemli bir geçim kaynağı olabilecek “Saya-Adana Atölyesi” projeleri için imzalar atıldı.


Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü’nün, Çukurova Kalkınma Ajansı aracılığıyla desteklediği, Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında, Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün “Mobil Psikososyal Destek Merkezi” projesi ile Adana Ticaret İl Müdürlüğü’nün  “SAYA-Adana Atölyesi” projesi desteklenecek. 


Projeler ile 1 merkez, 1 atölye ekonomiye kazandırılarak, yaklaşık 6 milyon TL yatırım hayata geçirilecek.


Kazanan projelerin sözleşmeleri Adana Valisi Dr. Süleyman Elban başkanlığında, proje sahibi kurumların katılımı ile imzalandı.


Mobil Psikososyal Destek Merkezi Projesi
Proje ile 06 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen yıkıcı etkiye sahip depremlerden etkilenen vatandaşlar için kurulmakta olan geçici konteyner kentte, afetzedelere yönelik, afet sonrası maruz kaldığı psikolojik uyumsuzluklarının önlemek, psikososyal iyilik halinin artırılması ve normal yaşam becerilerinin yeniden kazandırılması amacıyla “Psikososyal Destek Merkezi” kurulacak. Bu kapsamda depremden etkilenen, bireysel görüşme yapmak isteyen vatandaşlar için görüşme odalarının oluşturulması, psikolojik eğitimler, psikolojik ilk yardım ve sosyal iyileşmeye yönelik etkinlikler yapılması planlanıyor.


SAYA-Adana Atölyesi Projesi
Ayakkabı üretiminde öne çıkan Adana’da sayacılık önemli bir ekonomik faaliyet alanıdır. Proje ile kadınların sayacılık alanında mesleki yetkinlik kazanması ve üretim yaparak ekonomik güçlenmesi amacıyla “Saya Adana Atölyesi” kurulacak. En az 40 kişinin istihdam edilmesinin planlandığı atölyede, eğitimler verilecek, kooperatif kurulacak. Atölyede üretilen sayaların kurulacak kooperatif üzerinden yerel ayakkabı üreticisi işletmelere satıldığı sürdürülebilir bir iş modeli oluşturularak,  dezavantajlı depremzede kadınlara ekonomik bağımsızlık kazandırılacak.