Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
Adana-Belemedik “Turistik Tren Seferleri” Başlıyor
Haber Galerisi
  • Adana-Belemedik “Turistik Tren Seferleri” Başlıyor

  • 20 Nisan 2024

Torosların eşsiz doğasını tren ile deneyimlemek için Adana-Belemedik arasında yeni bir turistik tren seferi hayata geçirilecek.


Bu rota, Toros Dağları'nın eşsiz manzaralarını ve tarihi zenginlikleri bir araya getirerek, Türkiye’de popüler olmaya başlayan tren turizminin Çukurova Bölgesi’ndeki ilk uygulaması olmayı hedefliyor.


Adana Valiliği, Çukurova Kalkınma Ajansı TCDD Taşımacılık A.Ş., Adana Ticaret Odası, Pozantı Belediyesi, Karaisalı Belediyesi ve ÇUKTOB işbirliği ile hayata geçirilecek projenin yerli ve yabancı turistlerin bölgeye olan ilgisini arttırması bekleniyor.


Turistik trenin bilgilendirme seferi, Kültür ve Turizim Bakanlığı Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin bu yılki ilk durağı olan Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nda gerçekleşti. Trenin ilk misafirleri, Adana kent protokolü , gazeteciler, içerik üreticiler ve acenteler oldu.


Adana tren garından hareket ederecek turistik tren, Toros Dağlarındaki doğal güzellikler ve tünellerden geçerek ilk durağı olan Belemedik Köyü’ne ulaşacak. Belemedik’ten sonra Varda Köprüsü istikametine doğru hareket edecek. Davetlilere, fotoğraf çekimi için serbest zaman verilecek. Bu özel turistik tren seferi, doğaseverler ve tarih tutkunları için unutulmaz bir deneyim vadederken, bölgenin doğal ve tarihi zenginliklerini keşfetmek isteyenlere eşsiz fırsatlar sunuyor.