Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
AB Göç Politikaları Çerçevesinde Türkiye'deki Suriyeli Göçmenlerin Yönetimi Konulu Konferans Mersin'de Gerçekleştirildi
Haber Galerisi
  • AB Göç Politikaları Çerçevesinde Türkiye'deki Suriyeli Göçmenlerin Yönetimi Konulu Konferans Mersin'de Gerçekleştirildi

  • 20 Eylül 2013

Türkiye Sosyal ve Ekonomik Etütler Vakfı (TESEV)’nın Friedrich Naumann Vakfı ortaklığı, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile “AB’nin Göç Politikaları Çerçevesinde Türkiye’deki Suriyeli Göçmenlerin Yönetimi” konulu konferansı 20 Ekim tarihinde Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Konferans kapsamında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Şerafettin Aşut ve TESEV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Aydın Uğur’un açılış konuşmalarının ardından “AB Göç Politikaları Çerçevesinde Türkiye’de Göç Yönetimi ” ve “Türkiye’deki Suriyeli Göçmenlerin Yönetimi” adlı 2 ayrı panel düzenlendi. 

“AB Göç Politikaları Çerçevesinde Türkiye’de Göç Yönetimi” adlı panelde Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Sivil Toplum Sektör Yöneticisi Dr. Michael Rupp, Mersin Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Daire Başkanı M. Berat Yerman, Mersin İl Göç İdaresi Müdürlüğü Uzmanı Hakan Kılınç ve Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu konuşmacı olarak yer aldı. Türkiye’deki göç yönetimini bölgesel ölçekte değerlendiren Dr. Altunsu, bu kapsamda ÇKA’nın bölgesel planlarda ve sosyal analiz çalışmalarında göç olgusuna nasıl yer verdiğini, göç konusunda öngördüğü öncelik ve tedbir önerilerini, Suriyeli sığınmacılar özelinde bugüne kadar yapılan çalışmalar ile verilen destekleri ve konuyla ilgili bundan sonra yapılması düşünülen faaliyetlere yönelik öngörülen süreç şemasını anlattı. 

ÇKA’nın bölgesel planlama ve strateji çalışmalarında ekonomik olduğu kadar, sosyal ve çevresel konulara da ağırlık verdiğinin altını çizen Dr. Lutfi Altunsu, Ajansın 2016 yılı içerisinde özel ilgi grupları, mevsimlik tarım işçileri, kırdan – kente göç, Suriyeli sığınmacılar gibi toplumsal sorun alanlarına yönelik sosyal ve mekânsal araştırmalara ağırlık vereceğini ve bu konuyu 2016 yılı Ajans Çalışma Programına da yansıttıklarını belirterek sözlerini tamamladı.