Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
39,5 Milyon Avroluk Sosyal Girişimcilik Projesi Tanıtıldı
Haber Galerisi
  • 39,5 Milyon Avroluk Sosyal Girişimcilik Projesi Tanıtıldı

  • 27 Mayıs 2022

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Dünya Bankası ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı  Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen, Çukurova Kalkınma Ajansı’nın uygulayıcısı olduğu 39,5 Milyon Avro toplam bütçeli Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi’nin (SEECO) açılış töreni 26 Mayıs 2022 tarihinde Mardin’de gerçekleştirildi.


Projenin açılış toplantısına Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Dünya Bankası Türkiye Direktörü Auguste Tano Kouame, Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri, Kalkınma Ajansları Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Şimşek, Dünya Bankası Kıdemli Sosyal Kalkınma Uzmanı ve Ekip Lideri Natacha Lemasle, AB ülkeleri büyükelçileri; Çukurova, Doğu Akdeniz, Dicle, Karacadağ ve İpekyolu Kalkınma Ajanslarının Genel Sekreterleri; GAP, DAP, DOKAP ve KOP Bölge Kalkınma İdarelerinin Başkanları katıldı.

Açılış programı, protokol konuşmalarının ardından, kadın girişimcilerin tecrübelerini paylaştıkları bir panelle devam etti.


Avrupa Birliği FRIT Mali Yardım Fonu kapsamında 39,5 Milyon Euro’luk bir kaynakla Dünya Bankası idaresinde ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü yürütücülüğünde hayata geçirilecek SEECO Projesi, Türkiye’nin hedef bölgelerinde geçici koruma altındaki Suriyeli ve Türk vatandaşı kadın ve gençlerin geçim durumlarını iyileştirmeyi ve sosyal uyumlarına katkıda bulunmayı amaçlıyor.  


Proje, Çukurova, Dicle, Karacadağ, İpekyolu ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajanslarının yerel ortaklığında, 2025 yılına kadar Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Adıyaman, Kilis, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adana ve Mersin illerinde uygulanacak.


Proje hakkında daha fazla bilgi almak için SEECO Projesi’nin sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz