Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
2011 Mali Destek Programları Değerlendirme Sonuçları Açıklandı
Haber Galerisi
  • 2011 Mali Destek Programları Değerlendirme Sonuçları Açıklandı

  • 21 Mart 2013

Ajansımız tarafından yürütülen 2011 Yılı Proje Teklif Çağrısı sonuçları, Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan’ın katıldığı törenle açıklandı.
Törende sunum yapan Genel Sekreter Zekeriya Şarbak, proje ve programlama döngüsü ile mali desteklerin sunulmasında temel ilkeler hakkında katılımcıları bilgilendirerek, 2011 yılı mali destek programları kapsamında desteklenmeye hak kazanan projeleri sundu. Şarbak, 2012 Doğrudan Faaliyet Desteklerini açıklayarak, destek verilecek alanlar ve faaliyetlerle ilgili katılımcıları bilgilendirdi.
Törende konuşan Mersin Valisi ve ÇKA Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hasan Basri Güzeloğlu ise “Ajans olarak büyüyen ülkemizin Çukurova başlığı atında Mersin ile Adana kentlerine dönük kalkınmayı-gelişimi hızlandıran, projeler kapsamında kamu kaynaklarından destek aktaran büyük bir buluşmanın tanığıyız” ifadesini kullanarak, Türkiye’nin ilk Kalkınma Ajansı olma özelliği taşıyan ÇKA'nın, 2006 yılından bu yana bölgesine kaynak aktaran, doğrudan 100 milyon TL, eş finansman ile 200 milyon TL’lik değer yaratan bir ajans olduğunu ifade etti. ÇKA’nın çalışmalarını eşitlik, bağımsızlık ve tarafsızlık başlıkları altında yürüttüğünün altını çizen Güzeloğlu, proje kabulleriyle ilgili olarak şunları söyledi: “Projelerimiz; rekabet gücünün arttırılması, göçle gelen insanların uyumlaştırılması ve bölge içi gelişmişlik farklarının giderilmesini amaçlamaktadır. Projeler kapsamında tahsis edilen 27 milyon TL’lik kaynak, eş finansmanla birlikte iki katına çıkmaktadır. Çukurova ve tüm Türkiye’de, yeni dönemde Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan’ın büyük çabaları ile hazırlanan teşvik paketi, her kurum ve işletmenin kalkınma sürecini hızlandıracaktır" Bu yıl ilk defa Doğrudan Faaliyet Desteği’ne çıkıldığını aktaran Güzeloğlu, “Bu çalışmamızda da diğer desteklerden farklı olarak, stratejik yatırımlarla ilgili olarak bölgenin kalkınması amacıyla önemli ve kısa dönemli araştırmalardan fizibilite raporlarına kadar olan konularda destek verilecektir” şeklinde konuştu.
Törende konuşan Sayın Bakanımız Zafer Çağlayan, ÇKA tarafından yürütülen programların ülkemizin kalkınmasına önemli destekler verdiğine işaret ederek, teşvik paketi noktasında da kalkınma ajansları ile ortak çalışacaklarını ifade ettiler.
Konuşmaların ardından Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Hasan Basri Güzeloğlu, Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan’a teşekkür plaketi takdim etti.