Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !
1 Türk- Arap Ekonomi Zirvesi ve Türk- Yemen İş Forumu Başarıyla Tamamlandı
Haber Galerisi
  • 1 Türk- Arap Ekonomi Zirvesi ve Türk- Yemen İş Forumu Başarıyla Tamamlandı

  • 26 Şubat 2014

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın himayelerinde; Mersin Valiliği koordinasyonunda; Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYTDTA), Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) ve Türk Arap İşadamları Derneği (TURAB) tarafından 11–13 Ocak tarihleri arasında Mersin’de gerçekleştirilen 1.Türk – Arap Ekonomi Zirvesi ve Türk- Yemen İş Forumu başarıyla tamamlandı. 

Zirve kapsamında; Kıbrıs, Fas, Tunus, Cezayir, Lübnan, Filistin, Kuveyt, Bahreyn, Irak, Suriye, Mısır, Ürdün, Sudan, Suudi Arabistan, Yemen, Hindistan, Malezya, Çin gibi ülkelerden gelen Bakanlar, Diplomatlar ve İş insanlarından oluşan yaklaşık 250 kişilik heyet, ticari işbirliklerinin güçlendirilmesi amacıyla Mersinli iş insanları ile buluştu. 

Zirve, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın da teşrifleriyle başlayan açılış konuşmaları akabinde Türk ve Arap ülkelerindeki ekonomik gelişmeler, işbirliği fırsatları, yatırım imkânları ve iş yapma kültürleri gibi konuların tartışıldığı panellerle devam etti. Panel oturumları sonrasında misafir heyet onuruna Mersin protokolü ve iş dünyasının da katılımıyla bir gala yemeği düzenlendi. 

Programın ikinci günü sabahı Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ziyaret eden heyet; bölge, iş ve yatırım imkanları ile ilgili bilgilendirildi. Öğleden sonra ise Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ve Akdeniz İhracatçı Birliklerinin katkılarıyla B2B-İkili İş Görüşmeleri Etkinliği düzenlendi. Mersin ve çevre iller yoğunluklu olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinden iş insanları, Arap Ülkelerinden iş insanlarıyla bir araya gelerek görüşme imkânı buldu. İkili İş Görüşmelerinin ardından bir akşam yemeği organizasyonu düzenlendi. Oldukça samimi bir atmosferde geçen akşam yemeğine çeşitli ülkelerin üst düzey diplomatları da katılım sağladı. Program, üçüncü gün heyetin Eshab-ı Kehf ve Tarsus Şelalesi ziyaretinin ardından sona erdi.